fbpx

Tips for et vellykket utdrikningslag!

the-cube-teambuilding

Skal du være forlover i år?
Kompisen eller venninnen din skal gifte deg, og du har fått det ærefulle oppdraget med å være forlover. Men spesielt én oppgave kan være vanskelig – nemlig utdrikningslaget. Men dersom du planlegger godt, kan årets utdrikningslag bli akkurat så vellykket som du håper og ønsker.

Her får du med deg noen gode tips på veien.

 

En stor ære å bli spurt
Det å bli spurt om å være forlover for din beste venn eller venninne er uten tvil en stor ære, og sier man ja, ønsker man selvfølgelig å gjøre en best mulig jobb. At det å arrangere utdrikningslaget er en av hovedoppgavene til en forlover, er ingen hemmelighet.

Har du sagt ja til å være forlover, er det bare å starte planleggingen. Som forlover skal du planlegge, invitere, bestille, og alt annet som hører med.

Noe av det som er viktigst å tenke på er hvor dere skal være, hvem som skal være med og hvor mye det skal koste. Et godt tips er å alliere deg med andre venner og lag en god plan. Velg da folk som du VET har lyst til å bidra til å gjøre denne dagen best mulig for hovedpersonen.

En annen ting som er viktig å huske på er dette med å delegere oppgaver. Selv om du er «sjefen», er det ingenting som sier at du skal stå for absolutt alt.

 

Gjesteliste
Så, hvor starter du? Det kan være lurt å begynne med å se på gjestelisten. Ta en prat med brud eller brudgom FØR du starter selve planleggingen. Når det gjelder gjestelisten bør hovedpersonen helt klart få komme med sin mening. Tar du denne praten i forkant av planleggingen får du en oversikt over hvilke gjester som er ønsket, og da også en oversikt over hvor mange dere blir og hva budsjettet kan komme til å bli.

En viktig huskeregel: IKKE inviter mennesker som brud eller brudgom ikke ønsker å ha med.

 

Selve planleggingen
Når du har funnet ut hvor mange dere blir, og kanskje litt om hva slags utdrikningslag som er ønsket, kan du starte planleggingen. I disse sosiale medier-tider, er Facebook gull verdt med tanke på kommunikasjon og informasjon. Noe av det første du burde gjøre er å opprette en gruppe eller et event, og sette i gang.

Et veldig godt tips for å gjøre planleggingen enklere for deg selv er å ikke gi gjestene for mange valg – det blir bare rot. Lanser en dato, og et utkast til en plan for dagen.

Du kan faktisk ikke tilfredsstille alle, og det skal godt gjøres å finne en dato som passer for alle.

Det lønner seg selvfølgelig å være åpen for innspill, men husk at du har det siste ordet – også fordi det er du som har snakket med hovedpersonen selv og vet hva som er ønsket.

Tidspunktet for selve utdrikningslaget er lurt å tenke på. Ikke legg denne dagen for nært opptil bryllupet – da har brud og brudgom nok å tenke på.

Når du planlegger, pass på at du velger seriøse aktører, og leverandører som har erfaring med å arrangere utdrikningslag. På denne måten sikrer du at dagen blir best mulig tilrettelagt for dere, samtidig som dere er sikret dersom noe plutselig skulle oppstå slik at noe blir avlyst.

Pass også på at alle har fått med seg hva som skal foregå, og når. Selvfølgelig alle bortsett fra hovedpersonen selv. På denne måten kan alle forberede seg med tanke på skift, snacks og så videre. Skift, skotøy og lignende til hovedpersonen må du sørge for at blir pakket med uten at hovedpersonen selv får det med seg.

 

Budsjett
Her er det lett at ting kan skli litt ut. Ha derfor en klar formening om hvor mye penger som skal brukes denne dagen. En vanlig sum kan være mellom 500-1000 kroner per person, men dette avhenger av hvor mange deltagere dere blir. Er det få deltagere kan prisen ofte bli noe høyere, og da igjen lavere dersom dere blir mange.

Ta ansvar for budsjettet selv, eller deleger oppgaven. Det viktigste er at det er én person som holder i pengene. På denne måten vet man til enhver tid hvor mye penger som er brukt, og evt hva som står igjen til selve dagen. Mange leverandører vil ha betalt før selve dagen for utdrikningslaget, så sett en klar betalingsfrist – og send ut informasjon om kontonummer, Vipps og lignende.

 

Alt på et sted?
Selv om det kan friste å ha masse aktiviteter på mange forskjellige steder gjennom dagen, blir dette som oftest bare mest slitsomt. Det enkle er ofte det beste!

En feil mange gjør er nettopp dette med å legge inn for mange stopp i løpet av dagen. Med dårlig planlegging kan et utdrikningslag fort havne litt over alle hauger, så for mange er det veldig deilig å kunne ha alt av aktiviteter, samt mat og drikke på et og samme sted.

Hos Fangene på Fortet i Oslo kan du få nettopp dette. Her kan gjengen oppleve alt det er utdrikningslag bør inneholde. Her får dere flere overraskelser, morsomme utfordringer og aktiviteter, samt servering av mat og alkohol.

Fangene på Fortet ligger også svært sentralt i Nydalen, slik at dersom man ønsker en bedre middag eller ønsker å forflytte seg videre, er veien til T-banen kort. Så om du nå sitter i startfasen og skal planlegge et utdrikningslag denne våren eller sommeren, kan et besøk her virkelig være en god idé.

Til syvende og sist er det viktig å huske på spesielt én ting til – utdrikningslaget skal være en stor fest med masse moro og utfordringer, MEN det skal ikke være et «utdritningslag».

Et utdrikningslag skal være GØY! Et utdrikningslag skal være en morsom og innholdsrik dag som dere sent vil glemme!

 

Hvem utfordrer du?